In het hart

IMG_0690

Gisteren waren we bij de Spar in Calenzana en werden we geraakt doordat de caissière geen enkele aandacht aan ons schonk. Ze sprak met de vrouw voor ons en met de vrouw achter ons. Wij werden niet gezien. 

Vandaag werden we geraakt door de caissière van de Spar in Bastia. Hij vertelde Linda dat ze enorm goed Frans sprak. Dan begint je dag toch echt anders.

We kregen een ontbijt geserveerd door een allerliefst Franse mevrouw. Ze bood aan om even een foto van ons te nemen. Zo’n mooi moment, zo’n romantisch begin van de dag.

Zo zijn er veel momenten dat ik geraakt word. En veel manieren waarop ik er mee om kan gaan. Door mijn eigen verwachtingen bij te stellen, door de eisen die ik stel minder hoog te leggen, door zekerder in mijn eigen kracht te staan. Of gewoon te accepteren dat deze situaties nu eenmaal voorkomen in het leven.

Soms word ik geraakt in mijn hart, maar toch groei ik door zoals deze cactus, in allerlei vormen, richtingen, groottes. Met bloemen of met een gat midden in een blad.