Foppe Weijer

Hoi lezer(es),

Ik kom uit een familie van onderwijzers en tekenaars. Opgegroeid in een liefdevolle wereld waarin verhalen verteld werden en waar ik kon luisteren en wegdromen in de verschillende werelden die werden geschetst. Wat heb ik daar heerlijk van genoten. Tot ik het in 2014 tijd vond dat de verhalen en fantasieën uit mijn hoofd naar buiten mochten komen. Ik ben gaan bloggen op mijn website www.fweijer.nl .

Ik ga uit van een eenvoudig principe. Ik zie iets wat me raakt, maak daar een foto van en laat het verhaal daarin vanzelf ontstaan. Ik schrijf dat op zodra ik de deur van mijn werkkamer dichttrek en de rust vind om de woorden te laten ontstaan. 

In 2015 heb ik een schrijfcursus gedaan ” Korte verhalen en romans schrijven” bij de NCIO. Hans ter Morse heeft me uitgedaagd het pad van mijn traditionele schrijfmethode te verlaten en technisch beter te gaan schrijven. Vertelperspectieven, verschillende genres, het uitwerken van een personage. Heerlijk om een jaar lang zo bezig te zijn. 

De verhalen die ik schreef rondom een vakantie op Corsica heb ik gebundeld en voor een klein publiek gepubliceerd. Ik zag dat mensen er plezier aan beleefden. Vandaar dat ik er een e-book van gemaakt heb en die is gratis te verkrijgen (zie pagina Boeken), tevens is daar ook mijn allereerste korte verhaal te verkrijgen “Een sprong in het duister”.
In de zomer van 2015 kreeg ik het idee om een aantal scripts vanuit de opleiding ” Korte verhalen en romans schrijven” verder uit te werken naar een boek rondom het thema Herfst. Pluk de Herfst is een hardcover boek op A4 formaat geworden rondom 4 korte verhalen en meerdere gedachten over de herfst. Een boek dat rijk geïllustreerd is met schitterende foto’s gemaakt door Rita de Bruijckere (pareltjesfotografie).

De stukjes die ik schrijf en publiceer, worden door een kleine honderd trouwe volgers gelezen.
 

Met vriendelijke groet, Foppe

Foppe foto