Lef om te leven

image

Vanaf het moment dat ik geboren ben weet ik dat ik mijn hart mag volgen. (Het is de Hebreeuwse betekenis van Lef). Blijkbaar weet ik heel goed wat ik voor mijn geboorte heb afgesproken. Lastig is, dat het niet altijd helder is. Ik moet mijn best doen om me niet te laten afleiden door alles en iedereen. Diep in mijn hart weet ik het wel.

Wat ik te doen heb, mijn hart onderzoeken, mijn talent de ruimte geven zich op zijn eigen manier te ontwikkelen. Er zijn genoeg mensen die me willen adviseren, die er ideeën over hebben. Toch mag ik mijn talent zelf tot bloei brengen.

Daar is Lef voor nodig. Soms tegen de stroom in mijn eigen koers blijven varen. Soms mee buigen met de wind en daarna weer rechtop gaan staan zoals ik dit zelf wil.

Het is mijn ontwikkelingsweg. Het is spannend, mensen kunnen het niet met me eens zijn. Het is mijn weg naar het doel van mijn leven hier op aarde.

Het leven is lang genoeg, als je de tijd goed gebruikt en je leven doelgericht benut (Seneca – De lengte van het leven).

Wat betekent Lef voor jou?