Genieten van het gevoel

IMG_0676

Het is vandaag weer warm. De honden in de schaduw en de katten, die getolereerd worden, liggen er vlak naast. Het dorpje ademt een oase van rust. Gedempte geluiden, muziek uit een cafe iets verderop. De deur van de kerk staat open. Koel en de oase strekt zich hier verder uit. Zittend in de bank, neem ik rustig het geluid, de geur en de kleuren in me op.

Het doet me terugdenken aan Portugal, Lissabon. Na een vlieg – en busreis, worden we in de warmte rondgeleid in de stad en uiteindelijk ook in een kerk. De menigte maakt een ronde door de kerk, de gids vertelt uitbundig over de kunstschatten.
Ik zit. Luister, kijk en ruik. Geniet van mijn gevoel.
(Een droomstaat, die altijd meer rijkdommen prijsgeeft dan de alledaagse, handelende staat van zijn. Susan Smit – Gisele pag. 22)